Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 35

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 36

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 37

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 38

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 39
Underground Rap Romania - Articole: Yawn si Spooke
Atentie!
Acest site contine: expresii vulgare, imagini pornografice si injurii noi nu suntem responsabili pentru ori ce tip de dauna morala sau etica, este alegerea ta daca vrei sa intri si sa ramai pe acest site!
Reclama
Îþi place site-ul nostru ºi vrei sã îl recomanzi ºi altora?
Afiºeazã acest buton pe site-ul tãu:


Foloseºte codul de mai jos pentru a afiºa butonul.

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/articles.php on line 38
Yawn si Spooke
1. Multa lume nu stie cine sunteti. Spuneti-ne cate ceva despre voi.

Studenti voiosi, 20 de ani, Teatru respectiv Jurnalism. Cam atat. Ionut Anghel. Catalin Andrei.

2. Cum ati ajuns la aceste nume de scena?

Nu e nici o poveste speciala. Nimic cu inteles ascuns, poate un usor joc de cuvinte in cazul celui dintai. Asa “s-a nimerit”.

3. In 2004 a aparut albumul “Caiet de Amintiri” care suna ceva mai diferit decat ce aparuse la ora actuala. Cine s-a ocupat de productie? De fapt, cine se ocupa in general de productie?

Productia albumului: negativ, mixaj, masterizare a fost “opera” lui Bean (actual solist Blanoz Distruzos). Cu el am continuat si inregistrarile urmatoarelor piese, 8 la numar pana acum. Piese pe care curiosii le pot lua de la voi de pe site.

4. In 2005, ati participat cu piesa “Lumi Diferite” pe compilatia “Mortal Kombat 2″. Exista alte piese pe alte compilatii? Alte colaborari?

Da. Compilatia “Vis-a-Vis” (2006). Compilatia a fost produsa de RapPace in colaborare cu Bassement. Colaborari individuale cu artisti RapPace.

5. Unde ati concertat pana acum?

In ordine cronologica si evolutiva Griffins, B52, Amsterdam Cafe, Expirat, Underworld, Red District (Tg. Mures).



6. Cine se ocupa de angajamentele trupei?

Sidekicku’ nostru Bogdan Balaceanu. Un fel de manager / friend / bat boy, samd.

7. Au trecut 2 ani de la albumul “Caiet de Amintiri”. Va pregatiti pentru un album nou?

Da. O sa fie un album. Momentan cele 8 piese noi pot fi ascultate si la voi pe site si pe siteul RapPace. Am sa le lasam la download “gratuit” caci asa e frumos. In urmatoarele luni vom lucra la un “sa-i zicem” album ce va continua firul povestii celor 8 piese.

8. Avand in vedere peisajul Hip Hopului autohton, unde credeti ca va incadrati? Ce aduceti nou? Faceti Hip Hop sau arta experimentala?

Nu stiu ce facem. Am inceput sa credem ca nu mai conteaza incadrarea asta intr-un stil. Parca placheaza impactul cu ascultatorul. Nu vom nega faptul ca radacinile Yawn si SPooKE se afla in hip-hop.

9. Explicati un pic termenul de arta experimentala.

Prima data noi am “fluturat” termenul de arta sincretica. Teatrul este o arta sincretica. Ea combina muzica, dansul - deci mai multe arte. Am zis ca pastrand proportiile putem sa tachinam si noi cu termenul de arta sincretica sau experimentala. Combinam bucati de puzzle.

10. Subiectele abordate in piesele voastre sunt oarecum triste, melancolice sau un pic pesimiste. Ce va influenteaza in alegerea lor?

Nu ne influentzeaza nimeni si nimic. Vrem sa credem ca ne lasam ghidati doar de inspiratie.

11. Pana nu demult ati fost membrii ai labelului RapPace. Care este motivul plecarii?

Nu am plecat din cauza unui conflict. Am ajuns la concluzia ca putem colabora mult mai bine pe post de parteneri.

12. Exista posibilitatea reintoarcerii in cadrul RapPace sau veti activa in alt label?

It’s like we never left. Alt label? Nu.

13. Stiu ca de ceva timp aveti un forum unde fanii pot discuta cu voi. Care este adresa?

www.yawn-si-spooke.uv.ro. Acesta este forumul temporar. In curand va fi lansat site-ul si forumul oficial.

14. Cateva cuvinte de incheiere?

Yawn si SPooke “vorbesc de unul singur”. E frumos daca cineva e dispus sa ne asculte din cand in cand.s

Yawn si Spooke :
“Pe noi nu trebuie sa ne aplaude nimeni. normal, ar fi frumos daca… pe noi nu trebuie sa ne asculte nimeni. ar fi, intr-adevar, ceva induiosator daca… noi am invatzat sa nu cerem nimic in schimb. am invatzat. si noi…crestam cu un cutzit de portocale prin universul sferic. un balon ce ne cam tzine in loc. si voi… si noi…inlocuim pantofii de strada cu ciorne modelate de mainile noastre. si voi… si noi…aprindem lumanari. si voi… si noi…vorbim in gand. cu tamplele sparte. ca o minge umflata pana la saturatie. respiram prin firele de par ce s-au inconvoiat pana in inima sa-i sopteasca sa nu cumva sa sparga sternul.

poposim pe orice gura de canal, sperand ca un curent cald ne va arunca prin vata de deasupra blocurilor. si voi?… plastilina mutilata primavara si vara. urla si dau din picioare. chiar si acum. invata sa mearga chiar si acum mesteca cu fruntea fier … “va ashteptam sa radeti, dragii mei si cei ce vor sa planga…rogu-va luati-i si pe ei “Yawn si SPooKE”. numele nu spune nimic. …dar tace atat de multe…

Cand se intalnesc doua palme, ele scot un sunet.uneori foarte clar. Uneori aproape imperceptibil.

Lumea este un ghemotoc. De limbaje. De sperante. De palme.

Viata este un ghemotoc. De suflete. De sunete. De liniste de apoi.

Cuvantul ca o carja in palme. Gandul ca o carja-n suflet.

Poezia ca o carja-n sunet.

Yawn si SPooKE “vorbesc de unul singur”?

Spune-mi tu.

Yawn - “Ioane,casca ochii” Dar pe mine ma doare capul. EU nu stiu sa scriu. Nici macar sa vorbesc bine. voi vreti sa ma vedeti imbracat in costumul meu din fire de lumina, nu? eh..da…acela este si pe gustul meu. “Ioane,casca-ti coastele pana o sa vad aripi din ele” Dar pe mine ma doare capul. EU nu stiu ce vreau. Nici macar sa vreau bine. voi vreti sa m-auzitzi, nu? Mi-a lasat mie ramashag cineva intr-o carte, sfatuitor…cand cineva ma va intreba cine sunt…sa nu raspund…caci prostutzul de mine nu stie cine e …si incercand sa raspund la intrebarea cine sunt…voi inceta sa mai fiu.

“Ioane…bine…facem cum vrei tu.CASCA-LE TU …LOR…COASTELE INARIPATE.CASCA-LE MULT PANA CAND IN VAZDUH SE VOR SCALDA CHIPURI DE PASARE-OM. CASCA-LE TU BILUTZLE DE STICLA CE OCHESC A VIATZA. CASCA-LE BINE. CASCA-LE RAU….SI TU …SA NU LE CERI nimic IN SCHIMB…M-AUZI…SA NU LE CERI …nimic” asa ca …eu…………..

SPooKE - Am invatat ca orice rana tace incetul cu incetul odata cu timpul. Am mai invatat ca unele lucruri sunt normale si umane si nu neaparat uitarea este grea, cat reamintirea este chinuitoare. Am invatat sa ascult, am inceput sa tac din ce in ce mai mult si azi o rana vorbeste pentru mine. Ea nu stie sa taca, nu stie sa se opreasca, iar eu nu stiu ce nume sa-i dau, pentru ca in ochii mei este o necunoscuta. Ea a ramas Cea fara nume.

Daca as fi stiut sa pictez, as fi pictat, daca as fi stiut sa modelez lutul, as fi facut-o, normal. Nu stiu, insa. Stiu sa ascult, si o fac cu placere, iar Cea fara nume stie sa urle din interior, si o face din nevoie. E bine, intr-un fel, asa nu sunt niciodata singur, stiu ca ea e cu mine. Cand urla, este linistea din mine. Mereu spune ceva, iar eu ii iau cele rostite si le modelez cum stiu mai bine Look it, mom! No hands. I built this suit of armor with wooden arms. Catalin Andrei, nascut pe 24 august 1986, student la jurnalism. Punct. Mai mult nu am ce sa spun. Piesele si-asa spun prea multe. Sfatul meu pentru multi: ramaneti la piese, ele vorbesc mai corect despre mine decat mine. Am rabdare. Vreau sa vad cat mai poate sa imi vorbeasca. Cand ea o sa taca, eu voi pune stop.1800
Desing created by Look | Coded by eWe
Theme by GFXpixel.info
18,490 vizite unice
Copyright © 2009
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Free Web Hosting