Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 35

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 36

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 37

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 38

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/maincore.php on line 39
Underground Rap Romania - Articole: Aforic
Atentie!
Acest site contine: expresii vulgare, imagini pornografice si injurii noi nu suntem responsabili pentru ori ce tip de dauna morala sau etica, este alegerea ta daca vrei sa intri si sa ramai pe acest site!
Reclama
Îþi place site-ul nostru ºi vrei sã îl recomanzi ºi altora?
Afiºeazã acest buton pe site-ul tãu:


Foloseºte codul de mai jos pentru a afiºa butonul.

Deprecated: Function ereg() is deprecated in /home/vhosts/underground-rap.6te.net/articles.php on line 38
Aforic
Eladio / UZR: In primul rand salut si merci ca ai acceptat invitatia mea la acest interviu.

Aforic: Salut si bine m-ati mai gasit, in stare de functionare pozitiva.

Eladio / UZR: Sa o luam treptat, cum ia nastere Aforic muzical vorbind? Care sunt primele tale aparitii in muzica hip-hop si cum a fost “descoperit” Aforic?

Aforic: Muzical vorbind, Aforic a luat nastere exact cand a dorit sa apara Sunt si eu strict implicat in aparitia lui Aforic, caci eu i-am dat numele, doar ca intuitiile interne ca el da sa apara nu tin in totalitate de controlul pe care il am asupra corpului meu. Prin ‘97-’98 aveam o trupa cu un coleg de clasa, in liceu, dupa care am activat cu oamenii mei de joaca, Blaziny si Sagace in trupa Plasmaticsaga, in Constanta. Restul ce a urmat, s-a resimtit in Bucuresti, incepand cu 2001, cand am avut totala intentie de a rupe in doua toti de battle de pe aici (Bucuresti adica). Eram si eu mic si dornic de scandal.

Eladio / UZR: Ce contine discografia ta ?

Aforic: Daca in 2002 trageam cu Plasmaticsaga, inca, in 2003 activam cu Kombat (KST) si Underman, solo pe vremea aia, sub numele de KST, colaborand cu fratii mei din USM(Axes, Vick si FaiboX), dupa care au urmat ceva proiecte, in gashca, cu Abiotic la Planeta9, Tweaks in sectziunea87, si in cele din urma, primul material semi-oficial, a iesit cu Underman, deejaygruv, Sagace si altii, pe CD-ul Mecanismul de Modificare a Mintii Umane, in 2007, sub semnatura SDST(Spectru de Difuzare a Sunetelor Tacute). Apoi mi-am cautat linistea cu Atacuri de Panica(cu Dragonu AK 47) si cu Bitza si Dragonu in Al 5-lea Element. Ambele proiecte sunt in aer. Momentan ma anturez cu ARMADA si 2012( cu ADN si Subsapte) si lucrez la noul meu LP cu 2012 in colabo, un nenorocit de CD ce va culoare Rap-ului romanesc.

Eladio / UZR: Ai aparut si pe diverse alte proiecte. Multi insa se intreaba, esti dispus sa colaborezi si cu trupe mai mici din under ?

Aforic: Sunt dispus doar daca trupele mici din under sunt pe placul meu. Altfel ce rost are? Doar asa de complezenta si fraternitate falsa?

Eladio / UZR: Ce se mai aude de trupa “Al cincilea element” ? Ce mai face Dragonu, va mai “miscati” impreuna? (intrebare de la un fan)

Aforic: Cum am spus mai sus despre prieteniile cu Dragonu si Bitza, completez cum ca Dragonu AK 47 aka Dragos Fantoma, are un proiect pe teava cu SPECII (cu Chimie Omul Foarfeca si Gazah) dar chiar ieri vorbeam de un EP Atacuri de Panica, ce bine s-ar mula pe actualitate. Deci repet, e in aer.

Eladio / UZR: Cum a avut loc trecerea de la Hades la Facem Records?

Aforic: Cu Hades-ul am ars-o pana in 2004, dupa care prin 2006 m-am anturat cu Facem Records, din prietenie si inca mai activez sub emblema Facem. Trecerea a fost lina. (rad)

Eladio / UZR: Ce parere ai despre hip-hop-ul din Romania la ora actuala ? Ce ii lipseste ?

Aforic: Hip-hop-ului romanesc ii lipseste sinceritatea, nu in totalitate. Eu am o felie pe care o respect pentru muzica pe care o face si cam atat. Le doresc succes si altora.

Eladio / UZR: Ce parere ai in schimb de site-ul HipHopdinRomania ? E o iniziativa buna ? Ai ceva sugestii?

Aforic: E totul in regula. Sugestii n-am, ca asa mi-as trage si eu un blog smecheros. Nu dau sugestii pe de-a moaca. (rad)

Eladio / UZR: Care sunt diferentele majore intre rap-ul romanesc si cel american de exemplu. Sunt raperi romani ce pot ajunge la nivelul rapperilor de peste ocean ?

Aforic: Nu exista nivele la nivel de continente. Daca iei ca matrita, de baza, rap-ul american din ‘80, da, e corect, ei sunt sefii, tinand cont ca tot in State se canta si dupa atatia ani. Hip-hop-ul ca orice alta forma de manifestare, se dezvolta in functie de cerere si oferta, la nivel de civilizatii total diferite. Si tu cred esti de parere ca hip-hop-ul romanesc e mult mai bun decat , hhmmm, hip-hop-ul indian. Ei la fel cred, numai ca reciproca.

Eladio / UZR: Cum poate fi combatuta pirateria ? Ce parere ai despre faptul ca nu se vand albumele si care este solutia pentru a vinde ? Ti se pare metoda aplicata de Bitza si Maximilian una buna ?

Aforic: Metoda asta cu internet-ul si sms-urile mi se pare ok, chiar foarte ok, pentru o piata romaneasca ce nu ofera nici un pic de solutie. Pirateria, n-ai tata cum sa o combati, piratii exista pentru a echilibra balanta. Perfectiunea e relativa.

Eladio / UZR: Ce artisti asculti tu ? Care sunt preferatii tai ?

Aforic: Azi de exemplu tocmai ce am ascultat Carbon - Reactii Adverse, primul lui release, si nu-l mai schimb de pe frecventele mele o perioada pentru ca e un album extrem de nemernic, mi-a rupt capul de la prima ascultare. Depinde de starea pe care o am. Prefer hip-hop-ul lui Ill Bill, Brooklyn Ac, Wu Tang, tot ce inseamna “battle cats”, jazz, bossanova, punk si altele.

Eladio / UZR: Ca producatori in schimb ? Care sunt, dupa parerea ta, cei mai buni producatori din lume si din Romania?

Aforic: Din lume? Cel mai bun dupa parerea mea e Premier, a scos grenada dupa grenada. De la noi? Il am pe omu’ meu Sagace Snephrue (din Bilbao) care imi arunca niste beat-uri dementiale. In rest, Vlad Dobrescu, Jupiter, Sez, Mr. Tweaks.

Eladio / UZR: Ai pe final un mesaj pentru cei ce citesc acest interviu si pentru fanii tai?

Aforic: Si pentru fanii mei, fie ei multi sau nu,

Le zic sa lase caterinca si sa-mi ia albumu,

Ca e ca tunu, si e doar unu cu 2, 0, 1, in reactie,

2012 ajuns la nivel de super-saturatie. Pace!
Desing created by Look | Coded by eWe
Theme by GFXpixel.info
18,487 vizite unice
Copyright © 2009
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Free Web Hosting